Isolatie Wirdum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wirdum? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een investering als vloerisolatie en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Wirdum. We staan stil bij thema’s als dakkapel isoleren en PIR isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-wirdum-9088

 • Lagere energiekosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9088
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna bekijk je de populairste onderdelen om jullie woning in Wirdum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wirdum is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 840 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De kosten variëren rond €1600 en de potentiële besparing ligt op €215 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Wirdum kost ongeveer €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €960. De potentiële besparing ligt op €760 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11800. Dit levert op zo’n €930 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens zijn er diverse rendabele opties. In het gedeelte hierna behandelen we de meest interessante vormen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Wirdum (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of wellicht een groenere samenleving? Woning Wirdum isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 per 12 maanden. Op deze website calculeren we de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Wirdum. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3650)
€695
(€6100)
€1080
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€265
(€2450)
€365
(€2950)
Spouwmuur€355
(€975)
€520
(€2325)
€800
(€3425)
HR++ glas€190
(€1900)
€270
(€4250)
€380
(€4475)
isolatie wirdum 9088

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Wirdum?

Waarom mijn woning in Wirdum isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo, Formido, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Mede door een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 20 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Wirdum een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Wirdum. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij onderstaande tips creëer je een isolatieplan Wirdum wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Via een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Wirdum voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Wirdum. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen