Isolatie Wergea

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wergea? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via enkele acties als spouwmuren isoleren en isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Wergea. We gaan aan de slag met vraagstukken over de bodem isoleren en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-wergea-9005

 • Veel geld besparen
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9005
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna lees jij de meest populaire acties om je woning in Wergea te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wergea is goedkoop (vanaf zo’n € 960 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €285 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wergea kost gemiddeld €4700. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1220. Het rendement is al snel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Dit levert op zo’n €830 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we nog meer mogelijke opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wergea (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en uiteraard een energiebewuste samenleving? Woning Wergea isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wergea. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4350)
€825
(€6000)
€1210
(€9450)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€190
(€2300)
€395
(€3100)
Spouwmuur€245
(€1550)
€650
(€2725)
€805
(€3650)
HR++ glas€215
(€2400)
€265
(€3450)
€395
(€5050)
isolatie wergea 9005

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Vragen voor een isolatiespecialist in Wergea?

Waarom mijn woning in Wergea isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050, dat betekent een winst van 345 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Formido, Multimate, Praxis, Hornbach, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Mede door een subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de offerte mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Wergea een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Wergea. Bekijk ook eens de GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Wergea wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wergea voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Wergea. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een comfortabel wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen