Isolatie Baard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Baard? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een isolatiemaatregel als de spouw isoleren of deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze pagina tref je nuttige informatie over isolatie Baard. Je kunt denken aan zaken als isolatie van de buitengevel en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-baard-8834

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een prettig wooncomfort
 • Een duurzame oplossing
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8834
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl bekijk jij de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Baard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Baard is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 910 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De onkosten fluctueren rond de €1600 en het resultaat is zo’n €190 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Baard kost om en nabij de €5300. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Het rendement is al snel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Het rendement is ongeveer €860 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens bestaan er diverse vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Baard (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en ook een energiezuinige toekomst? Woning Baard isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2350 m3. De besparing komt neer op €1225 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Baard. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3100)
€735
(€7250)
€1030
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€175
(€2600)
€305
(€3050)
Spouwmuur€365
(€1700)
€490
(€2300)
€920
(€3375)
HR++ glas€205
(€2925)
€290
(€3450)
€395
(€4800)
isolatie baard 8834

Omliggende plaatsen:

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Baard?

Waarom mijn woning in Baard isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Engie en NLE, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze website vind je praktische info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei, Multimate. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 25 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Baard een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Baard. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Baard wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Baard voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Baard. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen