Isolatie Alde Leie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Alde Leie? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Alde Leie. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie van de kruipruimte en R-waarde. Meteen besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-alde-leie-9071

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Controle over de temperatuur
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder last van lawaai van straat
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9071
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website ontdek jij de meest rendabele methodes om je woning in Alde Leie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Alde Leie is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 870 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn ongeveer €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €195 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Alde Leie kost plusminus €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1030. De potentiële besparing ligt op €870 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11200. Dit levert op zo’n €890 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we nog meer interessante werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Alde Leie (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige gemeenschap? Woning Alde Leie isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. De besparing komt neer op €1075 (jaarlijks). Op deze website vind je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Alde Leie. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3850)
€695
(€5400)
€1130
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€210
(€2150)
€390
(€2800)
Spouwmuur€210
(€1300)
€500
(€2025)
€900
(€3150)
HR++ glas€235
(€2725)
€280
(€4275)
€365
(€5125)
isolatie alde-leie 9071

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Alde Leie?

Waarom mijn woning in Alde Leie isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Budget Energie of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875, waarbij u een besparing realiseert van €335 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website check je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Karwei, Praxis, Gamma, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Met behulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Alde Leie een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Alde Leie. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Alde Leie wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Alde Leie voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Alde Leie. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen