Isolatie Weidum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Weidum? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een aantal stappen zoals isolatie van de bodem of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je uiteenlopende informatie over isolatie Weidum. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van schuine dak en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-weidum-9024

 • Flinke besparing
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Milieubewuste keuze
 • Reductie geluid
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9024
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje tref je de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Weidum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Weidum kan zeer goedkoop (al vanaf € 930 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1600 en het rendement ligt op zo’n €225 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Weidum kost gemiddeld €5100. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12900. Daarmee bespaar je om en nabij €990 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we nog meer mogelijke vormen. Hieronder vermelden we de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Weidum (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Woning Weidum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. Dat komt neer op €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Weidum. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3150)
€775
(€4950)
€1170
(€8900)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€285
(€2050)
€335
(€3000)
Spouwmuur€365
(€1550)
€590
(€2300)
€820
(€3150)
HR++ glas€220
(€1950)
€290
(€3550)
€450
(€4425)
isolatie weidum 9024

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Weidum?

Waarom mijn woning in Weidum isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Hierdoor komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hubo, Karwei, Hornbach, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door de ondersteuning van subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 25% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Weidum een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor opties in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Weidum. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Weidum wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Weidum voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Weidum. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een optimaal wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen