Isolatie Jellum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Jellum? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals vliering isoleren of radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website lees je diverse informatie over isolatie Jellum. We zoomen in op topics als warmtereflecterende folie en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-jellum-9026

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Weinig geluid in de woning
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9026
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl zie je de meest populaire methodes om jouw woning in Jellum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Jellum is financieel toegankelijk (al vanaf € 980 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1775 en het rendement ligt op zo’n €235 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Jellum kost om en nabij de €4600. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. De potentiële besparing ligt op €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Dit levert op plusminus €750 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we verschillende populaire vormen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Jellum (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Woning Jellum isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 per jaar. Op isolatierevolutie.nl vind je de totale prijs in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Jellum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3850)
€595
(€7050)
€1210
(€8000)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€220
(€2500)
€370
(€3300)
Spouwmuur€350
(€1175)
€480
(€2000)
€780
(€3350)
HR++ glas€245
(€2675)
€315
(€3450)
€410
(€4750)
isolatie jellum 9026

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ voor de isolatiespecialist in Jellum?

Waarom mijn woning in Jellum isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Delta of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075 en dat levert gemiddeld op €245 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je kort & bondige info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Karwei, Praxis, Gamma, Multimate, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door gebruik te maken van subsidies wordt een huis isoleren leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Jellum extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Jellum. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij onderstaande tips kom je met een isolatieplan Jellum wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Jellum voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Jellum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen leiden tot een gezonde leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen