Isolatie Idaerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Idaerd? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen zoals isolatie van muren of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je bruikbare informatie over isolatie Idaerd. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolatie van de spouw en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-idaerd-9007

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een gezond wooncomfort
 • Vermindering Milieu-impact
 • Kan snel aangebracht worden
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9007
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Idaerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Idaerd is goed te betalen (vanaf plusminus € 720 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn gemiddeld €1775 en de potentiële besparing ligt op €250 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Idaerd kost zo’n €5650. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11200. Het rendement is plusminus €810 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0zien we nog een aantal vaak toegepaste vormen. Hierna beschrijven we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Idaerd (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Woning Idaerd isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2400 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 p/jaar. Hieronder bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Idaerd. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4300)
€715
(€6650)
€1220
(€8900)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€190
(€1700)
€300
(€3400)
Spouwmuur€290
(€975)
€600
(€2750)
€910
(€3100)
HR++ glas€210
(€2575)
€265
(€4200)
€435
(€4900)
isolatie idaerd 9007

Plekken in de regio:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Idaerd?

Waarom mijn woning in Idaerd isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875 en besparen tot €290 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. In de box hieronder ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Met hulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Idaerd een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Idaerd. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Idaerd wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Idaerd voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Idaerd. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een prettig klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen