Isolatie Friens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Friens? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties zoals vliering isoleren en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl check je uiteenlopende informatie over isolatie Friens. We gaan aan de slag met items als isolatie binnenkant gevel en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-friens-9009

 • Elke maand besparen op energie
 • Een gezond leefklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Tevens geluidsisolatie
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9009
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand bekijk jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Friens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Friens is betaalbaar (al vanaf € 960 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten fluctueren rond de €1850 en de besparing loopt op tot €265 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, dekens, glaswol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Friens kost gemiddeld €4950. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Dit levert op om en nabij €990 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we allerlei rendabele alternatieven. In de volgende paragraaf benoemen we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Friens (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Friens isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2725 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl vind je de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Friens. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3200)
€615
(€6600)
€990
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€260
(€1900)
€310
(€2950)
Spouwmuur€210
(€1400)
€460
(€2425)
€935
(€3375)
HR++ glas€225
(€1825)
€340
(€3950)
€420
(€4975)
isolatie friens 9009

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Vragen voor een isolatiespecialist in Friens?

Waarom mijn woning in Friens isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900, dat betekent een winst van 205 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma, Multimate. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Friens een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Friens. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Via het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Friens wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Friens voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Friens. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een gezond wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen