Isolatie Jirnsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Jirnsum? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met relatief eenvoudige maatregelen als de spouwmuur isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal tref je uitgebreide informatie over isolatie Jirnsum. We gaan aan de slag met topics als het dak isoleren en R-waarde. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-jirnsum-9011

 • Investering snel terugverdiend
 • Een prettige leefomgeving
 • Minder vervuiling
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9011
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check jij de interessantste werkzaamheden om je woning in Jirnsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Jirnsum is goed te betalen (rond de € 890 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De prijzen bedragen zo’n €1800 en het rendement ligt op zo’n €240 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Jirnsum kost +/- €4750. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11700. De winst is zo’n €890, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0zijn er meerdere vaak toegepaste mogelijkheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Jirnsum (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een energiezuinige samenleving? Woning Jirnsum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per 12 maanden. Hieronder bekijk je de verwachte kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Jirnsum. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3200)
€675
(€5400)
€1040
(€9350)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€240
(€2150)
€300
(€2850)
Spouwmuur€345
(€1050)
€650
(€2200)
€845
(€3400)
HR++ glas€220
(€2525)
€290
(€3150)
€440
(€5125)
isolatie jirnsum 9011

Plaatsen in de buurt:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over de isolatiespecialist in Jirnsum?

Waarom mijn woning in Jirnsum isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Essent of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800 en geeft een besparing van €280, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse acties als isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna bekijk je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Multimate, Gamma, Formido, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Dankzij (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 25% van de tarieven mag je terugvragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Jirnsum extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Jirnsum. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Aan de hand van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Jirnsum wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Jirnsum voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Jirnsum. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen