Isolatie Jorwert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Jorwert? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Met een isolatiemaatregel zoals schuin dak isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je bruikbare informatie over isolatie Jorwert. Dit kan gaan om vraagstukken over vliering isoleren en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-jorwert-9023

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Meer stilte in huis
 • Erkende uitvoerders

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9023
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website check je de aantrekkelijkste methodes om je woning in Jorwert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Jorwert is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 760 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €230 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €255 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Jorwert kost doorgaans €5500. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13200. De winst is zo’n €960 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0zijn er verscheidene populaire oplossingen. Hieronder bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Jorwert (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Jorwert isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 p/jaar. Hieronder komen we met de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Jorwert. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3750)
€635
(€7350)
€950
(€8450)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€270
(€2200)
€330
(€3250)
Spouwmuur€310
(€900)
€520
(€2650)
€930
(€3400)
HR++ glas€220
(€2125)
€340
(€4175)
€355
(€4925)
isolatie jorwert 9023

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Vragen voor een isolatiespecialist in Jorwert?

Waarom mijn woning in Jorwert isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Eneco en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3100 en besparen tot €260 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina vind je kort & bondige info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Karwei, Hubo, Multimate, Hornbach, Formido, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 20% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Jorwert een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Jorwert. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Jorwert wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Jorwert voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Jorwert. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen