Isolatie Harlingen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Harlingen? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals de zolder isoleren en buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Harlingen. Je kunt denken aan onderwerpen als isolerende deuren en schijntocht. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-harlingen-8861

 • Veel geld besparen
 • Vocht absorberend vermogen
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8861
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Harlingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Harlingen is betaalbaar (vanaf zo’n € 790 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1925 en het bespaart circa €240 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Harlingen kost plusminus €5650. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. De potentiële besparing ligt op €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12200. Hiermee bespaar je ong. €800 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we meerdere populaire alternatieven. Hierna bediscussiëren we de interessantste opties.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Harlingen (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Woning Harlingen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Harlingen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3650)
€615
(€5050)
€1150
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€255
(€1750)
€395
(€3350)
Spouwmuur€185
(€1250)
€510
(€2675)
€840
(€3550)
HR++ glas€205
(€2125)
€325
(€4075)
€370
(€4750)
isolatie harlingen 8861

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Harlingen?

Waarom mijn woning in Harlingen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Eneco of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3800 en dat bespaart tot €325, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma, Multimate. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Harlingen

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 25% van de factuur mag je terug verwachten.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Harlingen een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.harlingen.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Harlingen
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Harlingen. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Geholpen door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Harlingen wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Harlingen voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Harlingen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen