Isolatie Britsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Britsum? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een aantal stappen zoals isolatie van de kruipruimte en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal tref je bruikbare informatie over isolatie Britsum. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals je dak isoleren en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-britsum-9055

 • Besparen op energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • CO2 uitstoot beperken
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9055
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk jij de meest toegepaste onderdelen om een woning in Britsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Britsum kan erg voordelig (ongeveer € 920 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1950 en je bespaart al snel €285 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Britsum kost +/- €5300. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12600. Het rendement is ong. €850 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we nog meer rendabele vormen. In de volgende paragraaf praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Britsum (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiebewuste maatschappij? Woning Britsum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2375 m3. Dat komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina tref je de totale kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Britsum. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4150)
€735
(€5750)
€1230
(€9300)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€295
(€2050)
€355
(€2900)
Spouwmuur€210
(€1175)
€660
(€1925)
€865
(€3400)
HR++ glas€245
(€1825)
€260
(€3625)
€380
(€4550)
isolatie britsum 9055

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Britsum?

Waarom mijn woning in Britsum isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier als Energiedirect of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze website vind je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Karwei, Hubo, Formido, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Met hulp van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Britsum een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is evident: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Britsum. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Britsum wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Britsum voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Britsum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen