Isolatie Grou

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Grou? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals isolatie van schuine dak en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Grou. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en de groene lening. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-grou-9001

 • Investering snel terugverdiend
 • Een aangename leefomgeving
 • Een verantwoorde warme woning
 • Ook geluidswerend
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9001
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand tref je de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Grou te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Grou is goed te betalen (al vanaf € 800 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De tarieven bedragen zo’n €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Grou kost doorgaans €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12800. Het voordeel is plusminus €800, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er diverse populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst beoordelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Grou (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiezuinige toekomst? Woning Grou isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. Dat is dus al gauw €1325 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Grou. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3950)
€735
(€6400)
€1090
(€9950)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€195
(€2300)
€385
(€3200)
Spouwmuur€290
(€1000)
€600
(€2725)
€810
(€3325)
HR++ glas€215
(€2475)
€310
(€3850)
€395
(€5400)
isolatie grou 9001

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in Grou?

Waarom mijn woning in Grou isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Dan analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse projecten als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl check je meer info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Multimate, Hornbach, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door de ondersteuning van subsidies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20% van de kosten kan je terugvragen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Grou een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Grou. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Grou wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn enkel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Grou voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Grou. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen