Isolatie Hilaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hilaard? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de spouwmuur en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Hilaard. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals de kruipruimte isoleren en condensvorming. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-hilaard-9027

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Rust en comfort in huis
 • Veel lokale specialisten

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9027
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna vind jij de meest rendabele manieren om jouw woning in Hilaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hilaard is interessant (om en nabij de € 730 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €230 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn zo’n €1625 en het bespaart circa €270 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hilaard kost gemiddeld €5500. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Het voordeel is circa €810, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog enkele aantrekkelijke werkzaamheden. Hierna behandelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hilaard (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Woning Hilaard isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2025 m3. Dat komt neer op €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website ontdek je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hilaard. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3850)
€785
(€6150)
€960
(€8400)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€210
(€2250)
€315
(€3600)
Spouwmuur€265
(€1025)
€470
(€2325)
€905
(€3350)
HR++ glas€220
(€2625)
€270
(€3475)
€445
(€5125)
isolatie hilaard 9027

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Meer weten over de isolatiespecialist in Hilaard?

Waarom mijn woning in Hilaard isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Budget Energie of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Mede biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Zo ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Via (regionale) subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Hilaard een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Hilaard. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Middels het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Hilaard wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hilaard voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Hilaard. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen