Isolatie Warten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Warten? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als isolatie van de buitengevel en isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal lees je handige informatie over isolatie Warten. We bespreken items als isolerende raambekleding en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-warten-9003

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Einde van vochtproblemen
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9003
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje zie je de interessantste manieren om een woning in Warten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Warten is voordeling (plusminus € 800 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €235 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1900 en de winst ligt rond de €215, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Warten kost om en nabij de €5900. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. De besparing loopt op tot €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12000. Daarmee bespaar je grofweg €950, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we meerdere rendabele alternatieven. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Warten (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en een groenere toekomst? Woning Warten isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna berekenen we de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Warten. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3350)
€765
(€6500)
€1120
(€9100)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€170
(€1650)
€385
(€3150)
Spouwmuur€290
(€975)
€720
(€2000)
€795
(€3400)
HR++ glas€210
(€2525)
€295
(€3400)
€450
(€4550)
isolatie warten 9003

Omliggende plaatsen:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Warten?

Waarom mijn woning in Warten isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij als Essent of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050, dat betekent een winst van 250 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website check je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei, Praxis, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door gebruik te maken van een subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Warten extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Warten. Bekijk ook eens de Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Warten wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Warten voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Warten. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen leiden tot een lekker warm huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen