Isolatie Goutum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Goutum? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als de binnengevel isoleren of isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je bruikbare informatie over isolatie Goutum. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over de zolder isoleren en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-goutum-9084

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Speciale groene leningen
 • Een hoger energielabel

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9084
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand vind jij de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Goutum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Goutum is goedkoop (om en nabij de € 920 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €250 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn ongeveer €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 p/jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Goutum kost doorgaans €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12400. Daarmee bespaar je plusminus €950 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er verschillende mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Goutum (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Woning Goutum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. Dat komt neer op €950 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Goutum. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3150)
€845
(€5950)
€940
(€9050)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€210
(€1750)
€330
(€2950)
Spouwmuur€400
(€925)
€490
(€2600)
€945
(€3650)
HR++ glas€200
(€2975)
€330
(€3850)
€350
(€4625)
isolatie goutum 9084

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Goutum?

Waarom mijn woning in Goutum isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550 en dat levert gemiddeld op €295 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hierna tref je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Hubo, Formido, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer een kwart van de offerte mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Goutum extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Goutum. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Goutum wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Goutum voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Goutum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden jou een optimale leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen