Isolatie Swichum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Swichum? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als de vloer isoleren of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand check je uiteenlopende informatie over isolatie Swichum. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolerende kozijnen en condensvorming. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-swichum-9087

 • Lagere energierekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9087
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop zie je de meest populaire manieren om jouw woning in Swichum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Swichum kan zeer goedkoop (vanaf € 840 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn zo’n €2000 en de besparing loopt op tot €250 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Swichum kost om en nabij de €4600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Het rendement is al snel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12000. Je profiteert van ongeveer €800 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er meerdere rendabele werkzaamheden. Hieronder bediscussiëren we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Swichum (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of wellicht een energiebewuste samenleving? Woning Swichum isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina berekenen we de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Swichum. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3100)
€825
(€7300)
€1180
(€8500)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€220
(€2450)
€335
(€2900)
Spouwmuur€200
(€950)
€640
(€2250)
€940
(€3175)
HR++ glas€240
(€2000)
€315
(€3525)
€420
(€4700)
isolatie swichum 9087

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Swichum?

Waarom mijn woning in Swichum isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Engie en Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375, dat betekent een winst van 215 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Zo wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je meer info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Formido, Praxis, Multimate, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25% van de kosten krijg je weer terug.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Swichum extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Swichum. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Swichum wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Swichum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Swichum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen