Isolatie Eagum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Eagum? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel als isolatie van muren of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Eagum. We zoomen in op items als schuin dak isoleren en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-eagum-9006

 • Lagere energierekening
 • Minder tocht in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Geluidswerende werking
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9006
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl check je de populairste methodes om je woning in Eagum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eagum kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 740 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €275 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten fluctueren rond de €1750 en het bespaart circa €220 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Eagum kost doorgaans €4650. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1110. De potentiële besparing ligt op €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11000. Dit levert op ongeveer €810 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we allerlei populaire werkzaamheden. Hieronder bediscussiëren we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Eagum (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en uiteraard een bewuste gemeenschap? Woning Eagum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website komen we met de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Eagum. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3600)
€585
(€6100)
€980
(€8850)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€210
(€2100)
€310
(€3300)
Spouwmuur€215
(€1175)
€550
(€2075)
€800
(€3450)
HR++ glas€220
(€2475)
€270
(€3125)
€415
(€4725)
isolatie eagum 9006

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Eagum?

Waarom mijn woning in Eagum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder als Energiedirect en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800 en geeft een besparing van €320 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hubo, Formido, Gamma, Praxis, Karwei. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg een kwart van de factuur kan je terugvragen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Eagum extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Eagum. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Eagum wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Eagum voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Eagum. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen