Isolatie Snakkerburen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Snakkerburen? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals de bodem isoleren en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand bekijk je bruikbare informatie over isolatie Snakkerburen. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals de garage isoleren en houten vloer isoleren. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-snakkerburen-9083

 • Minder energielasten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Meer stilte in huis
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9083
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Snakkerburen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Snakkerburen is interessant (rond de € 970 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €245 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en het bespaart circa €275 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Snakkerburen kost +/- €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €970. De potentiële besparing ligt op €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Dit levert op ongeveer €970 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog meer mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Snakkerburen (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of wellicht een groenere gemeenschap? Woning Snakkerburen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2800 m3. Dat is dus al gauw €1375 op jaarbasis. Hierna komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Snakkerburen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3750)
€815
(€5550)
€1180
(€9300)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€250
(€2150)
€385
(€3600)
Spouwmuur€225
(€1575)
€740
(€2275)
€895
(€3200)
HR++ glas€190
(€2325)
€260
(€3700)
€385
(€5100)
isolatie snakkerburen 9083

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Snakkerburen?

Waarom mijn woning in Snakkerburen isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Budget Energie en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3250, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door de ondersteuning van subsidies wordt woningisolatie nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 25% van de factuur zijn terug te vragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Snakkerburen een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor opties in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Snakkerburen. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Snakkerburen wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Snakkerburen voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Snakkerburen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen