Isolatie Hijum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hijum? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals buitenmuren isoleren of radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je bruikbare informatie over isolatie Hijum. Je komt meer te weten over vraagstukken over HR++ glas en koudeval. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hijum-9054

 • Minder energielasten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Voor elk budget
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9054
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest populaire werkzaamheden om een woning in Hijum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hijum is goedkoop (ongeveer € 980 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn gemiddeld €1600 en het rendement ligt op zo’n €210 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, dekens, folie, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hijum kost ongeveer €4900. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Het rendement is al snel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12100. Je profiteert van ong. €980, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook noemen we verschillende aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna beoordelen we de meest populaire opties.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Hijum (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of wellicht een bewuste wereld? Woning Hijum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per 12 maanden. Hierna tref je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Hijum. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3800)
€885
(€7200)
€1140
(€9550)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€250
(€1600)
€335
(€2900)
Spouwmuur€290
(€825)
€580
(€2425)
€940
(€3300)
HR++ glas€205
(€2100)
€325
(€3175)
€405
(€4425)
isolatie hijum 9054

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hijum?

Waarom mijn woning in Hijum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325 en besparen tot €275 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende klussen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder komen we met nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Hubo, Gamma, Karwei, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Dankzij een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Hijum een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hijum. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hijum wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Hijum voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Hijum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen dragen bij aan een gezond leefklimaat en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen