Isolatie Willemsoord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Willemsoord? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties als spouwmuren isoleren of verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je uiteenlopende informatie over isolatie Willemsoord. We zoomen in op vraagstukken over de buitengevel isoleren en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-willemsoord-8338

 • Lagere energienota
 • Minder last van trek en tocht
 • Draag bij aan een milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8338
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina lees jij de interessantste acties om je woning in Willemsoord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Willemsoord is goedkoop (vanaf plusminus € 850 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €255 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, icynene, dekens, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Willemsoord kost doorgaans €4900. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1000. Het rendement is al snel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. De winst is plusminus €790 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Willemsoord (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en ook een duurzame wereld? Woning Willemsoord isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. Dat is dus al gauw €1400 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl tref je de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Willemsoord. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3450)
€855
(€4950)
€1010
(€8550)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€265
(€2100)
€370
(€3200)
Spouwmuur€225
(€800)
€730
(€2500)
€950
(€3025)
HR++ glas€235
(€2650)
€340
(€3125)
€425
(€5350)
isolatie willemsoord 8338

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Meer weten over de isolatiespecialist in Willemsoord?

Waarom mijn woning in Willemsoord isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Essent en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3925, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse acties zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Hornbach, Hubo, Formido. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Mede door subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 25% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Willemsoord een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Willemsoord. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met het advies hieronder creëer je een isolatieplan Willemsoord wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Willemsoord voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Willemsoord. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een prettige leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen