Isolatie Blankenham

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Blankenham? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen zoals isolatie van de kruipruimte of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Blankenham. We staan stil bij zaken als je dak isoleren en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-blankenham-8373

 • Lagere maandlasten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Zet het milieu op 1
 • Een warmere én stillere woning
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8373
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand ontdek jij de meest rendabele stappen om je woning in Blankenham te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Blankenham is financieel toegankelijk beginnend bij € 970 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €220 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten fluctueren rond de €1825 en het bespaart circa €225 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Blankenham kost ongeveer €5900. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11800. Je profiteert van pakweg €830 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we nog een aantal vaak toegepaste vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Blankenham (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een groenere gemeenschap? Woning Blankenham isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2275 m3. Dat komt neer op €1375 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Blankenham. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3900)
€665
(€5600)
€980
(€9900)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€175
(€2100)
€320
(€3400)
Spouwmuur€280
(€900)
€520
(€2050)
€800
(€3300)
HR++ glas€210
(€2800)
€330
(€3275)
€405
(€4600)
isolatie blankenham 8373

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Blankenham?

Waarom mijn woning in Blankenham isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en dat levert gemiddeld op €240 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse klussen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hierna vind je meer info over veel toegepaste manieren. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Praxis, Hubo, Formido, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 15% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Blankenham een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Blankenham. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Blankenham wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Blankenham voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Blankenham. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een lekker warm huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen