Isolatie Lelystad

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Lelystad? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als schuin dak isoleren of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je handige informatie over isolatie Lelystad. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie van de vliering en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-lelystad-8202

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder impact op het milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieFlevoland
GemeenteLelystad
Postcode8202
Netnummer0320 (+31320)
Gasverbruik M31060 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf tref jij de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Lelystad te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lelystad kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 870 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €280 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lelystad kost gemiddeld €4450. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Dit levert op grofweg €980 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er meerdere vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder bespreken we de populairste vormen.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Lelystad (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere gemeenschap? Woning Lelystad isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. Dat is dus al gauw €1300 op jaarbasis. Op deze pagina check je de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Lelystad. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3950)
€755
(€5900)
€1170
(€9850)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€295
(€2250)
€395
(€3250)
Spouwmuur€295
(€1175)
€660
(€2325)
€915
(€3225)
HR++ glas€195
(€1900)
€270
(€3300)
€405
(€4750)
isolatie lelystad 8202

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen voor een isolatiespecialist in Lelystad?

Waarom mijn woning in Lelystad isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Energiedirect of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525 en besparen tot €200, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website tref je kort & bondige info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Hubo, Formido, Multimate, Hornbach, Praxis, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lelystad

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus een kwart van de tarieven kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Lelystad een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.lelystad.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lelystad
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Lelystad. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Via onderstaande tips creëer je een isolatieplan Lelystad wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld enkel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Lelystad voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Lelystad. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen