Isolatie De Bult

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in De Bult? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties als spouwmuren isoleren of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie De Bult. We gaan aan de slag met topics als bodemisolatie en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-de-bult-8346

 • Veel geld besparen
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Interessante energiebespaarlening
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8346
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf tref je de meest toegepaste stappen om jullie woning in De Bult te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in De Bult kan erg voordelig (vanaf € 930 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €290 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De prijzen variëren rond €1600 en het bespaart circa €275 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in De Bult kost ongeveer €5050. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1020. De potentiële besparing ligt op €780 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13500. Je profiteert van om en nabij €750 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verscheidene aantrekkelijke oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in De Bult (april 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijk een duurzame wereld? Woning De Bult isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in De Bult. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3150)
€675
(€4600)
€1220
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€290
(€1750)
€330
(€3050)
Spouwmuur€305
(€1250)
€420
(€2275)
€910
(€3375)
HR++ glas€215
(€2925)
€305
(€3400)
€395
(€4850)
isolatie de-bult 8346

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Meer weten over de isolatiespecialist in De Bult?

Waarom mijn woning in De Bult isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875 en geeft een besparing van €210 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. In de box hieronder check je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Praxis, Multimate, Karwei, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25% van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in De Bult een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is evident: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in De Bult. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan De Bult wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in De Bult voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in De Bult. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen