Isolatie Urk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Urk? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een aantal stappen als de schuur isoleren en radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand tref je nuttige informatie over isolatie Urk. Je komt meer te weten over items als binnenmuren isoleren en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-urk-8321

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Meer warmte en minder vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieFlevoland
GemeenteUrk
Postcode8321
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand vind je de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Urk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Urk is betaalbaar (al vanaf € 820 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn zo’n €1975 en het rendement ligt op zo’n €240 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, glaswol, steenwol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Urk kost gemiddeld €5550. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13200. Je profiteert van plusminus €950 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we verscheidene rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Urk (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Woning Urk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2300 m3. Dat komt neer op €1125 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Urk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3750)
€815
(€7000)
€1210
(€8400)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€245
(€2350)
€355
(€3550)
Spouwmuur€175
(€1300)
€630
(€1950)
€855
(€3250)
HR++ glas€220
(€2300)
€320
(€3925)
€360
(€4725)
isolatie urk 8321

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Urk?

Waarom mijn woning in Urk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Engie of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950 en dat bespaart tot €260, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide projecten als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je nuttige informatie over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Formido, Gamma, Hornbach, Multimate, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Urk

Via een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij een kwart van de offerte kan je terugvragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Urk extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.urk.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Urk
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Urk. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Urk wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Urk voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Urk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden jou een prettig klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen