Isolatie Kampen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kampen? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel zoals je spouwmuur isoleren en isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl vind je waardevolle informatie over isolatie Kampen. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals de binnengevel isoleren en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-kampen-8261

 • Significant lagere energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Rust en comfort in huis
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8261
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand ontdek jij de meest interessante methodes om jouw woning in Kampen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kampen is betaalbaar (ongeveer € 730 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €235 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn ongeveer €1775 en het rendement ligt op zo’n €255 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, glaswol, folie, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kampen kost zo’n €4900. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Het voordeel is zo’n €800, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we meerdere mogelijke vormen. In het gedeelte hierna praten we over de populairste opties.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kampen (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Kampen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 p/jaar. Op deze pagina bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Kampen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3900)
€755
(€5700)
€1220
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€230
(€2100)
€305
(€3100)
Spouwmuur€185
(€825)
€460
(€2350)
€850
(€3500)
HR++ glas€240
(€2175)
€325
(€3225)
€350
(€4975)
isolatie kampen 8261

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Kampen?

Waarom mijn woning in Kampen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375, dat betekent een winst van 245, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Gamma, Praxis, Hubo, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kampen

Door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 25 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Kampen een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.kampen.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Kampen
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Kampen. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Kampen wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kampen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Kampen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een aangename leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen