Isolatie Marijenkampen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Marijenkampen? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren en isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna lees je uiteenlopende informatie over isolatie Marijenkampen. Je komt meer te weten over topics als tochtstrips of tochtbanden en spuitisolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-marijenkampen-8339

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een prettig leefklimaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder geluidsoverlast
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8339
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website check jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Marijenkampen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Marijenkampen kan zeer goedkoop (vanaf € 990 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De prijzen variëren rond €1850 en het resultaat is zo’n €255, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Marijenkampen kost zo’n €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12300. Het rendement is circa €990 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er verscheidene interessante vormen. Hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Marijenkampen (maart 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijk een groenere toekomst? Woning Marijenkampen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. De besparing komt neer op €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl komen we met de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Marijenkampen. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4350)
€845
(€4800)
€920
(€8850)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€205
(€2200)
€350
(€3550)
Spouwmuur€310
(€1700)
€570
(€2175)
€900
(€3050)
HR++ glas€245
(€1925)
€290
(€3350)
€395
(€4800)
isolatie marijenkampen 8339

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Marijenkampen?

Waarom mijn woning in Marijenkampen isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Karwei, Hornbach, Multimate, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door gebruik te maken van subsidies worden investeringen in de woning zeker leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Marijenkampen extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de status in maart 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Marijenkampen. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Marijenkampen wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Marijenkampen voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Marijenkampen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen leiden tot een lekker warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen