Isolatie Noordoostpolder

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Noordoostpolder? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met enkele acties zoals de vloer isoleren en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Noordoostpolder. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de garage en houten vloer isoleren. Meteen besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-noordoostpolder-8309

 • Lagere maandlasten
 • Weinig last meer van vocht
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand achterhaal jij de aantrekkelijkste acties om een woning in Noordoostpolder te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Noordoostpolder is voordeling (vanaf zo’n € 750 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €205 op jaarbasis (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1625 en de besparing loopt op tot €195 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Noordoostpolder kost je zo’n €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13300. Dit levert op grofweg €950 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we verscheidene mogelijke opties. Hieronder benoemen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Noordoostpolder (maart 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Woning Noordoostpolder isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2600 m3. Dat is dus al gauw €1050 p/jaar. Op deze website vind je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Noordoostpolder. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3050)
€675
(€6250)
€1020
(€8050)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€260
(€2450)
€360
(€3500)
Spouwmuur€255
(€1450)
€580
(€2325)
€810
(€3550)
HR++ glas€245
(€2975)
€270
(€4150)
€350
(€4500)
isolatie noordoostpolder 8309

Plekken in de buurt:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Noordoostpolder?

Waarom mijn woning in Noordoostpolder isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Delta en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hubo, Multimate, Formido, Hornbach. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Noordoostpolder

Met behulp van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 20 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Noordoostpolder een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.noordoostpolder.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordoostpolder
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Noordoostpolder. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Noordoostpolder wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Noordoostpolder voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Noordoostpolder. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen