Isolatie IJsselham

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in IJsselham? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie IJsselham. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie van de spouw en Rc-waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ijsselham-8361

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Kies voor een beter milieu
 • Minder geluid van buiten
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8361
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk je de meest interessante stappen om jouw woning in IJsselham te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in IJsselham is goed te betalen (ongeveer € 900 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €200 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €245 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in IJsselham kost om en nabij de €5700. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Het rendement is al snel €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Het rendement is ongeveer €870 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0noemen we verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in IJsselham (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en een groenere maatschappij? Woning IJsselham isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in IJsselham. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4250)
€795
(€6900)
€910
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€270
(€2050)
€375
(€3300)
Spouwmuur€375
(€1700)
€550
(€2200)
€945
(€3675)
HR++ glas€245
(€2000)
€320
(€3675)
€370
(€4725)
isolatie ijsselham 8361

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

FAQ voor de isolatiespecialist in IJsselham?

Waarom mijn woning in IJsselham isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €4000, waarbij u een besparing realiseert van €285 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je meer info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Formido, Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach, Multimate. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in IJsselham een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in IJsselham. Bekijk ook eens de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan IJsselham wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in IJsselham voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in IJsselham. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen