Isolatie Ossenzijl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ossenzijl? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals je spouwmuur isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Ossenzijl. Bijvoorbeeld items als naden en kieren dichten en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-ossenzijl-8376

 • Lagere stookkosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder impact op het milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8376
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand vind je de interessantste stappen om jullie woning in Ossenzijl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ossenzijl is interessant (om en nabij de € 800 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1750 en het bespaart circa €280, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ossenzijl kost doorgaans €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1210. De potentiële besparing ligt op €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Hiermee bespaar je plusminus €840 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er meerdere rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ossenzijl (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste toekomst? Woning Ossenzijl isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. Dat komt neer op €950 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Ossenzijl. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3750)
€635
(€7350)
€1000
(€9550)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€240
(€1950)
€325
(€2700)
Spouwmuur€225
(€1325)
€500
(€2275)
€925
(€3225)
HR++ glas€240
(€2525)
€340
(€3650)
€380
(€4850)
isolatie ossenzijl 8376

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Vragen voor een isolatiespecialist in Ossenzijl?

Waarom mijn woning in Ossenzijl isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Greenchoice of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475 en geeft een besparing van €200 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Dan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door gebruik te maken van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Ossenzijl een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Ossenzijl. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Ossenzijl wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ossenzijl voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Ossenzijl. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen