Isolatie Oldemarkt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oldemarkt? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een paar maatregelen als de spouw isoleren of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina tref je handige informatie over isolatie Oldemarkt. We staan stil bij vraagstukken over isolatie buitenkant gevel en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oldemarkt-8375

 • Snelle terugverdientijd
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Houdt geluid tegen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8375
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze website bekijk jij de meest rendabele manieren om een woning in Oldemarkt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oldemarkt kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 920 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €210 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De tarieven fluctueren rond de €1800 en je bespaart al snel €280 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, glaswol, folie, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oldemarkt kost je zo’n €5300. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Het voordeel is ongeveer €850 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we meerdere interessante alternatieven. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oldemarkt (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiebewuste toekomst? Woning Oldemarkt isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 p/jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Oldemarkt. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3600)
€665
(€4500)
€1170
(€8700)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€170
(€2050)
€335
(€3150)
Spouwmuur€200
(€1200)
€420
(€2175)
€810
(€3300)
HR++ glas€205
(€2975)
€335
(€3625)
€450
(€4675)
isolatie oldemarkt 8375

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oldemarkt?

Waarom mijn woning in Oldemarkt isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Essent of Nuon, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425 en dat levert gemiddeld op €345 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je nuttige informatie over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Gamma, Karwei, Praxis, Multimate, Hornbach, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door te profiteren van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa een kwart van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Oldemarkt een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Oldemarkt. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Oldemarkt wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oldemarkt voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Oldemarkt. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een aangename warme woning en bespaart veel energie. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen