Isolatie Kuinre

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kuinre? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. HR++ glas of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna komen we met waardevolle informatie over isolatie Kuinre. Bijvoorbeeld items als radiatorfolie plaatsen en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-kuinre-8374

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettig binnenklimaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Je kunt veel zelf doen
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8374
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek je de aantrekkelijkste stappen om een woning in Kuinre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kuinre is financieel toegankelijk (rond de € 770 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €190 per jaar (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, dekens, folie, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kuinre kost plusminus €5300. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12500. Je profiteert van pakweg €850 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er nog meer alternatieve mogelijkheden. In het volgende overzicht behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kuinre (maart 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Kuinre isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 (jaarlijks). Hieronder ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Kuinre. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3350)
€805
(€4950)
€1210
(€8750)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€240
(€1750)
€310
(€3500)
Spouwmuur€235
(€1750)
€660
(€2625)
€845
(€3575)
HR++ glas€195
(€2800)
€275
(€3125)
€445
(€4875)
isolatie kuinre 8374

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kuinre?

Waarom mijn woning in Kuinre isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco en NLE, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000, waarbij u een besparing realiseert van €225 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Hubo, Formido, Gamma, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Mede door subsidies wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 25% van de factuur krijg je weer terug.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Kuinre een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de status in maart 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Kuinre. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Kuinre wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Kuinre voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Kuinre. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden sowieso een prettig leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen