Isolatie Steenwijkerwold

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Steenwijkerwold? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl check je handige informatie over isolatie Steenwijkerwold. We zoomen in op vraagstukken over isolerende raamfolie en koudebruggen. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-steenwijkerwold-8341

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Je kunt klein beginnen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8341
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand lees jij de interessantste stappen om jouw woning in Steenwijkerwold te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Steenwijkerwold is betaalbaar (vanaf zo’n € 870 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn ongeveer €1650 en de besparing loopt op tot €250, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Steenwijkerwold kost om en nabij de €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Daarmee bespaar je zo’n €830 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we verscheidene populaire alternatieven. Hieronder beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Steenwijkerwold (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Woning Steenwijkerwold isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 (jaarlijks). Hieronder berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Steenwijkerwold. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4100)
€755
(€4750)
€920
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€235
(€2400)
€320
(€3050)
Spouwmuur€255
(€1400)
€690
(€2400)
€885
(€3625)
HR++ glas€200
(€2150)
€330
(€4000)
€430
(€5400)
isolatie steenwijkerwold 8341

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Steenwijkerwold?

Waarom mijn woning in Steenwijkerwold isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf als Delta en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800 en geeft een besparing van €210 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hieronder ontdek je praktische info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Multimate, Formido, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door de ondersteuning van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 25% van de offerte zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Steenwijkerwold een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de status in februari 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Steenwijkerwold. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Steenwijkerwold wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Steenwijkerwold voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Steenwijkerwold. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een prettige leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen