Isolatie Wanneperveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wanneperveen? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via enkele acties zoals vloerisolatie en tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Wanneperveen. Dit kan gaan om items als gevelisolatie en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-wanneperveen-7946

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode7946
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop achterhaal jij de interessantste onderdelen om jullie woning in Wanneperveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wanneperveen is goed te betalen (vanaf ongeveer € 870 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €295 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en het rendement ligt op zo’n €255 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wanneperveen kost je zo’n €5000. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. De besparing loopt op tot €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12500. Het rendement is ongeveer €930 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er verschillende mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Wanneperveen (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of een energiebewuste maatschappij? Woning Wanneperveen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. Dat komt neer op €875 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wanneperveen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4000)
€645
(€4550)
€920
(€9500)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€290
(€2350)
€325
(€2950)
Spouwmuur€350
(€1750)
€560
(€2725)
€945
(€3475)
HR++ glas€245
(€2400)
€305
(€3500)
€435
(€4825)
isolatie wanneperveen 7946

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Wanneperveen?

Waarom mijn woning in Wanneperveen isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Delta en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500 en besparen tot €230 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Te koop bij de betere bouwmarkt als Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis, Formido, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Wanneperveen extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Wanneperveen. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Wanneperveen wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wanneperveen voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Wanneperveen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen