Isolatie Witte Paarden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Witte Paarden? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Middels haalbare maatregelen zoals schuin dak isoleren en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal tref je handige informatie over isolatie Witte Paarden. Dit kan gaan om thema’s als radiatorfolie plaatsen en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-witte-paarden-8335

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Minder last van vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8335
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna vind jij de meest toegepaste stappen om je woning in Witte Paarden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Witte Paarden is financieel toegankelijk (ongeveer € 840 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €200 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn gemiddeld €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Witte Paarden kost ongeveer €5600. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Daarmee bespaar je circa €830 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zijn er meerdere populaire werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Witte Paarden (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijk een groenere maatschappij? Woning Witte Paarden isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar. Hieronder check je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Witte Paarden. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3100)
€845
(€7350)
€1230
(€9100)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€280
(€2000)
€380
(€3500)
Spouwmuur€350
(€1050)
€580
(€2075)
€865
(€3000)
HR++ glas€250
(€2550)
€315
(€3475)
€395
(€4475)
isolatie witte-paarden 8335

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Witte Paarden?

Waarom mijn woning in Witte Paarden isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij zoals Engie of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625 en dat bespaart tot €320 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een handig overzicht van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Multimate, Formido, Gamma, Karwei, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Witte Paarden een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Witte Paarden. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Witte Paarden wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Witte Paarden voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Witte Paarden. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren in een lekker warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen