Isolatie Scheerwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Scheerwolde? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. het dak isoleren en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Onderstaand vind je diverse informatie over isolatie Scheerwolde. We bespreken onderwerpen als het dak isoleren en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-scheerwolde-8371

 • Significant lagere energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder impact op het milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8371
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf achterhaal jij de populairste onderdelen om jouw woning in Scheerwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Scheerwolde is goedkoop (om en nabij de € 740 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €220 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1900 en de potentiële besparing ligt op €280 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Scheerwolde kost om en nabij de €4700. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Dit levert op om en nabij €870 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog meer rendabele mogelijkheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Scheerwolde (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Scheerwolde isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2250 m3. Dat komt neer op €925 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal vind je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Scheerwolde. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3500)
€585
(€4500)
€1190
(€8550)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€195
(€1850)
€390
(€2850)
Spouwmuur€190
(€1125)
€610
(€2075)
€840
(€3475)
HR++ glas€240
(€2900)
€265
(€4100)
€410
(€5200)
isolatie scheerwolde 8371

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Scheerwolde?

Waarom mijn woning in Scheerwolde isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij als Eneco en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050 en geeft een besparing van €245, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand tref je een samenvatting van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Formido, Multimate, Praxis, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door de ondersteuning van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n een kwart van de offerte zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Scheerwolde een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Scheerwolde. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Scheerwolde wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Scheerwolde voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Scheerwolde. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren in een gezond leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen