Isolatie De Pol

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in De Pol? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. muren isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie De Pol. We staan stil bij zaken als isolatie van de gevel en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-de-pol-8337

 • Investering snel terugverdiend
 • Een gezonde leefomgeving
 • Goed voor het klimaat
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8337
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Hierna check je de populairste toepassingen om jullie woning in De Pol te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in De Pol is interessant (gemiddeld zo’n € 910 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn zo’n €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €195 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in De Pol kost zo’n €5000. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. De potentiële besparing ligt op €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Hiermee bespaar je zo’n €790 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook kennen we verschillende interessante opties. In de volgende paragraaf benoemen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in De Pol (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Woning De Pol isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. De besparing komt neer op €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website komen we met de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in De Pol. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4250)
€785
(€5600)
€1110
(€9750)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€190
(€2650)
€350
(€2950)
Spouwmuur€260
(€975)
€500
(€2450)
€810
(€3550)
HR++ glas€200
(€2150)
€285
(€3725)
€395
(€5000)
isolatie de-pol 8337

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in De Pol?

Waarom mijn woning in De Pol isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Vandebron, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij grotere bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Karwei, Hornbach, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in De Pol een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in De Pol. Bekijk ook eens de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan De Pol wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in De Pol voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in De Pol. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam wooncomfort en bespaart veel energie. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen