Isolatie Kallenkote

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kallenkote? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Met een aantal stappen zoals de binnengevel isoleren of radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand komen we met nuttige informatie over isolatie Kallenkote. We zoomen in op items als de garage isoleren en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-kallenkote-8345

 • Besparen op energienota
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Beperking geluiden van buiten
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8345
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de meest interessante manieren om jouw woning in Kallenkote te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kallenkote is interessant beginnend bij € 960 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €220 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten liggen rond €1925 en het bespaart circa €200 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, folie, dekens, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Kallenkote kost +/- €5350. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11700. Het rendement is pakweg €980 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we diverse rendabele oplossingen. In onderstaande tekst benoemen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Kallenkote (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Kallenkote isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2075 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand check je de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Kallenkote. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3250)
€585
(€7250)
€1040
(€9450)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€220
(€1800)
€310
(€3100)
Spouwmuur€285
(€1725)
€480
(€2775)
€800
(€3625)
HR++ glas€240
(€2950)
€315
(€3775)
€430
(€4975)
isolatie kallenkote 8345

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Kallenkote?

Waarom mijn woning in Kallenkote isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij als Eneco en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600, dat betekent een winst van 220 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een samenvatting van veel gebruikte types. Te koop bij de betere bouwmarkt als Karwei, Gamma, Hornbach, Formido, Multimate, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n een kwart van de tarieven krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Kallenkote een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Kallenkote. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels het advies hieronder kom je met een isolatieplan Kallenkote wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Kallenkote voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Kallenkote. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen