Isolatie Wetering

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wetering? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering als isolatie van binnenmuren en radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand tref je handige informatie over isolatie Wetering. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie van schuine dak en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-wetering-8363

 • Veel geld besparen
 • Meer controle in de woning
 • Groene investering
 • Ook akoestische isolatie
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8363
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand tref jij de meest rendabele manieren om jullie woning in Wetering te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wetering is goedkoop (gemiddeld zo’n € 860 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €215 op jaarbasis (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1625 en je bespaart al snel €260, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wetering kost plusminus €5250. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1040. Het rendement is al snel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Het rendement is plusminus €850 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er meerdere populaire alternatieven. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Wetering (maart 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of een bewuste toekomst? Woning Wetering isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. De besparing komt neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Wetering. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3400)
€885
(€4600)
€1050
(€9750)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€215
(€2400)
€320
(€2800)
Spouwmuur€230
(€875)
€710
(€2550)
€930
(€3275)
HR++ glas€215
(€1900)
€300
(€4275)
€350
(€5375)
isolatie wetering 8363

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Wetering?

Waarom mijn woning in Wetering isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Delta en Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075 en dat bespaart tot €225 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor check je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hubo, Formido, Hornbach, Multimate. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa een kwart van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Wetering een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Wetering. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Wetering wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Wetering voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Wetering. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen