Isolatie Dronten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Dronten? Goede isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Dronten. Bijvoorbeeld onderwerpen als tochtwering en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-dronten-8251

 • Minder energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • CO2 uitstoot beperken
 • Minder last van lawaai van straat
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8251
Netnummer0321 (+31321)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje tref je de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Dronten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dronten kan erg voordelig (rond de € 750 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1625 en het rendement ligt op zo’n €195 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Dronten kost gemiddeld €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1100. Het rendement is al snel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12800. Dit levert op om en nabij €780 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verschillende vaak toegepaste alternatieven. Hieronder beoordelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Dronten (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende wereld? Woning Dronten isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 p/jaar. Op deze website komen we met de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Dronten. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3350)
€765
(€6600)
€930
(€8100)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€250
(€2300)
€350
(€3000)
Spouwmuur€365
(€925)
€660
(€2800)
€950
(€3200)
HR++ glas€210
(€2825)
€340
(€3625)
€385
(€5025)
isolatie dronten 8251

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Dronten?

Waarom mijn woning in Dronten isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij als Delta of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025 en dat bespaart tot €320 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Formido, Praxis, Gamma, Multimate, Hubo, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dronten

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Dronten een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dronten.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dronten
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Dronten. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Dronten wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Dronten voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Dronten. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen