Isolatie Blokzijl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Blokzijl? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel als isolatie van de gevel of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl tref je bruikbare informatie over isolatie Blokzijl. Je leest uitvoerig over items als binnenmuren isoleren en glaswol. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-blokzijl-8356

 • Veel geld besparen
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Voor elk budget
 • Hogere woningwaarde

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8356
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website tref jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Blokzijl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Blokzijl is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 780 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €285 op jaarbasis (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €250 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Blokzijl kost doorgaans €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Dit levert op ongeveer €880, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zien we meerdere interessante werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Blokzijl (maart 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een duurzame wereld? Woning Blokzijl isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. Dat is dus al gauw €1200 per 12 maanden. Op deze pagina bekijk je de totale kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Blokzijl. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€755
(€6600)
€970
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€185
(€2250)
€320
(€2950)
Spouwmuur€340
(€1150)
€490
(€2025)
€795
(€3350)
HR++ glas€200
(€1825)
€315
(€3100)
€390
(€4750)
isolatie blokzijl 8356

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Blokzijl?

Waarom mijn woning in Blokzijl isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Budget Energie of Vandebron, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor ontdek je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hubo, Gamma, Multimate, Formido, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 25 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Blokzijl een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor opties in maart 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Blokzijl. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Blokzijl wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Blokzijl voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Blokzijl. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en een significant lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen