Isolatie Baars

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Baars? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van haalbare maatregelen als isolatie van de schuur en isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal bekijk je belangrijke informatie over isolatie Baars. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de zolder isoleren en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-baars-8336

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Een warmere én stillere woning
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8336
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand bekijk jij de meest rendabele stappen om een woning in Baars te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Baars is financieel toegankelijk beginnend bij € 930 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €215 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1975 en de winst ligt rond de €280 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Baars kost plusminus €5650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €950. De potentiële besparing ligt op €870 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13400. Het voordeel is pakweg €750 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog een aantal mogelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Baars (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of wellicht een bewuste wereld? Woning Baars isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2825 m3. Dat is dus al gauw €1375 per jaar. Op deze pagina komen we met de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Baars. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3750)
€695
(€6150)
€1250
(€9700)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€180
(€2000)
€310
(€3500)
Spouwmuur€175
(€1225)
€690
(€2100)
€870
(€3500)
HR++ glas€205
(€1875)
€340
(€3075)
€405
(€5025)
isolatie baars 8336

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Baars?

Waarom mijn woning in Baars isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Budget Energie en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3400, dat betekent een winst van 345 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna tref je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hornbach, Multimate, Karwei, Hubo, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Mede door opties voor subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Baars een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Baars. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Baars wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Baars voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Baars. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een optimaal leefklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen