Isolatie Paasloo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Paasloo? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met haalbare maatregelen zoals de schuur isoleren of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Paasloo. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van schuine dak en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-paasloo-8378

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een optimale leefomgeving
 • Kies voor een beter milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8378
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek jij de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Paasloo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Paasloo is goedkoop beginnend bij € 820 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €280 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De prijzen liggen rond €1800 en het bespaart circa €285 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Paasloo kost ongeveer €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. De potentiële besparing ligt op €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Dit levert op plusminus €930 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens bestaan er allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Paasloo (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een groenere maatschappij? Woning Paasloo isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2975 m3. Dat is dus al gauw €1475 op jaarbasis. Op deze website tref je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Paasloo. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3200)
€715
(€5100)
€990
(€9200)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€280
(€2400)
€335
(€3000)
Spouwmuur€280
(€1000)
€520
(€1950)
€860
(€3575)
HR++ glas€205
(€1950)
€265
(€3100)
€450
(€4900)
isolatie paasloo 8378

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Paasloo?

Waarom mijn woning in Paasloo isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325 en dat bespaart tot €270, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma, Multimate, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 25% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Paasloo een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Paasloo. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Paasloo wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Paasloo voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Paasloo. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een optimale leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen