Isolatie Belt-Schutsloot

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Belt-Schutsloot? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen zoals schuin dak isoleren of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je belangrijke informatie over isolatie Belt-Schutsloot. We staan stil bij thema’s als radiatorisolatie en de groene lening. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-belt-schutsloot-8066

 • Lagere energierekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8066
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand check je de meest interessante onderdelen om jullie woning in Belt-Schutsloot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Belt-Schutsloot is financieel toegankelijk (vanaf € 860 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €230 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1850 en de potentiële besparing ligt op €200 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, icynene, steenwol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Belt-Schutsloot kost gemiddeld €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12900. Hiermee bespaar je plusminus €850 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens kennen we nog meer rendabele oplossingen. Hieronder benoemen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Belt-Schutsloot (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of een duurzame wereld? Woning Belt-Schutsloot isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 per jaar. Onderstaand berekenen we de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Belt-Schutsloot. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3850)
€595
(€5350)
€1200
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€190
(€2550)
€315
(€3400)
Spouwmuur€370
(€850)
€710
(€2450)
€910
(€3400)
HR++ glas€220
(€2850)
€280
(€3650)
€370
(€5075)
isolatie belt-schutsloot 8066

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Meer weten over de isolatiespecialist in Belt-Schutsloot?

Waarom mijn woning in Belt-Schutsloot isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Engie en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3625, dat betekent een winst van 265, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige klussen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je praktische info over de meest populaire soorten. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Praxis, Multimate, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Met behulp van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Belt-Schutsloot een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Belt-Schutsloot. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via het advies hieronder kom je met een isolatieplan Belt-Schutsloot wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Belt-Schutsloot voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Belt-Schutsloot. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een comfortabele leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen