Isolatie Kalenberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kalenberg? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je waardevolle informatie over isolatie Kalenberg. We staan stil bij zaken als binnenmuren isoleren en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-kalenberg-8377

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder tocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8377
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand bekijk je de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Kalenberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kalenberg is betaalbaar (ongeveer € 760 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven fluctueren rond de €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €185 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kalenberg kost gemiddeld €4650. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11900. Daarmee bespaar je pakweg €990 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we allerlei alternatieve oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Kalenberg (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Woning Kalenberg isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 p/jaar. Hierna kijken we naar de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Kalenberg. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3400)
€725
(€5650)
€1120
(€9300)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€205
(€2000)
€300
(€2700)
Spouwmuur€230
(€850)
€720
(€2425)
€830
(€3450)
HR++ glas€195
(€2350)
€335
(€3500)
€390
(€5400)
isolatie kalenberg 8377

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Meer weten over de isolatiespecialist in Kalenberg?

Waarom mijn woning in Kalenberg isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300 en besparen tot €280 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder lees je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma, Karwei, Formido. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Met behulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa een kwart van de offerte zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Kalenberg een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Kalenberg. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Kalenberg wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Kalenberg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Kalenberg. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen