Isolatie Basse

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Basse? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel zoals HR++ glas en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder tref je belangrijke informatie over isolatie Basse. We zoomen in op onderwerpen als radiatorfolie en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-basse-8342

 • Minder energielasten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8342
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Basse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Basse kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 950 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn gemiddeld €1900 en de winst ligt rond de €255 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, icynene, glaswol, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Basse kost je zo’n €5600. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €950. De potentiële besparing ligt op €750 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Je profiteert van ong. €950 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we diverse mogelijke vormen. Hierna praten we over de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Basse (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of een energiebewuste toekomst? Woning Basse isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. Dat is dus al gauw €850 per jaar. Hierna komen we met de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Basse. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4100)
€775
(€5000)
€1090
(€9250)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€190
(€1850)
€345
(€3350)
Spouwmuur€325
(€1425)
€590
(€1975)
€915
(€3475)
HR++ glas€210
(€2225)
€330
(€3875)
€370
(€5150)
isolatie basse 8342

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Basse?

Waarom mijn woning in Basse isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475 en dat levert gemiddeld op €320 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Praxis, Formido, Karwei, Hornbach, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Via subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 15 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Basse extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Basse. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Basse wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Basse voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Basse. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren in een comfortabel wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen