Isolatie Onna

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Onna? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals isolatie van de gevel en dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met handige informatie over isolatie Onna. Je kunt denken aan thema’s als vliering isoleren en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-onna-8344

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Minder storende geluiden
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8344
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest toegepaste methodes om jouw woning in Onna te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Onna is financieel toegankelijk (vanaf € 740 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €230 (jaarlijkst, prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1750 en het resultaat is zo’n €250 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Onna kost je zo’n €5900. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. De potentiële besparing ligt op €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Het voordeel is grofweg €950 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook bestaan er diverse mogelijke werkzaamheden. Hieronder benoemen we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Onna (maart 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiezuinige samenleving? Woning Onna isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina komen we met de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Onna. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3800)
€795
(€6500)
€1040
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€195
(€2000)
€400
(€3500)
Spouwmuur€310
(€775)
€680
(€2450)
€930
(€3175)
HR++ glas€250
(€2550)
€325
(€4100)
€360
(€5325)
isolatie onna 8344

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Onna?

Waarom mijn woning in Onna isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Budget Energie of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3200 en geeft een besparing van €210 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hieronder lees je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Praxis, Gamma, Hubo, Formido, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20% van de factuur zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Onna een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Onna. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Onna wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Onna voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Onna. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen