Isolatie Eesveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Eesveen? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur en isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Eesveen. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van de dakkapel en ventilatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-eesveen-8347

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Voor klein en groot budget
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8347
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf achterhaal je de populairste acties om je woning in Eesveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eesveen kan erg voordelig (plusminus € 900 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €210 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1750 en je bespaart al snel €270 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Eesveen kost doorgaans €4950. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Je profiteert van pakweg €930, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we nog een aantal vaak toegepaste vormen. Hierna benoemen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Eesveen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een milieuvriendelijke toekomst? Woning Eesveen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Eesveen. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4100)
€575
(€7250)
€1180
(€9600)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€180
(€1750)
€330
(€3600)
Spouwmuur€255
(€850)
€620
(€2475)
€850
(€3275)
HR++ glas€220
(€1875)
€295
(€3675)
€365
(€4425)
isolatie eesveen 8347

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in Eesveen?

Waarom mijn woning in Eesveen isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Delta en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Verder geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925, dat betekent een winst van 290 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hieronder vind je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Hubo, Formido, Praxis, Karwei, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Eesveen extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Eesveen. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Eesveen wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Eesveen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Eesveen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam warm huis en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen