Isolatie Nederland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nederland? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie van de buitengevel of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand komen we met waardevolle informatie over isolatie Nederland. Denk aan vraagstukken over isolerende kozijnen en deuren en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-nederland-8362

 • Hoog rendement
 • Minder last van vocht
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8362
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de interessantste acties om een woning in Nederland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nederland kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 930 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €200 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten fluctueren rond de €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €245 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nederland kost om en nabij de €5150. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11000. Dit levert op plusminus €800 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook onderscheiden we meerdere interessante vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nederland (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Nederland isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 (jaarlijks). Op deze pagina tref je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Nederland. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3850)
€595
(€5100)
€1210
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€280
(€2450)
€320
(€3400)
Spouwmuur€220
(€1375)
€630
(€2650)
€830
(€3400)
HR++ glas€195
(€2875)
€290
(€4025)
€370
(€5325)
isolatie nederland 8362

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Nederland?

Waarom mijn woning in Nederland isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Essent en Vandebron, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3775, waarbij u een besparing realiseert van €345, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hieronder tref je een handig overzicht van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hornbach, Karwei, Hubo, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Met hulp van een subsidie wordt woningisolatie nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 25% van de tarieven mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Nederland een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Nederland. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Nederland wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nederland voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Nederland. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen