Isolatie Vollenhove

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vollenhove? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een aantal stappen zoals isolatie van de vliering en buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze website lees je uitgebreide informatie over isolatie Vollenhove. Je leest uitvoerig over zaken als dakisolatie en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-vollenhove-8325

 • Een fors lagere energierekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8325
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf vind jij de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Vollenhove te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vollenhove is aantrekkelijk (al vanaf € 980 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De tarieven liggen rond €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €205 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, icynene, dekens, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vollenhove kost gemiddeld €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Je profiteert van om en nabij €820 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we verscheidene rendabele vormen. Hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Vollenhove (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijk een groenere toekomst? Woning Vollenhove isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de totale prijs op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Vollenhove. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3850)
€725
(€7300)
€1110
(€9100)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€285
(€2550)
€380
(€3400)
Spouwmuur€345
(€1350)
€740
(€2600)
€885
(€3450)
HR++ glas€230
(€2275)
€335
(€3050)
€410
(€5225)
isolatie vollenhove 8325

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Vollenhove?

Waarom mijn woning in Vollenhove isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Budget Energie en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300 en geeft een besparing van €350 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Te koop bij de betere bouwmarkt als Gamma, Formido, Karwei, Hubo, Praxis, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25% van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Vollenhove een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is duidelijk: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Vollenhove. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij het advies hieronder kom je met een isolatieplan Vollenhove wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Vollenhove voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Vollenhove. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen